Следвайте Гласове в ТелеграмПолското външно министерство обвинява Русия за миграционната криза

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолското външно министерство обвинява Русия за миграционната криза
Коментари Харесай

Полша: Мигрантската криза на Лампедуза е руска хибридна дейност

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полското външно министерство упреква Русия за миграционната рецесия в Лампедуза, написа ТАСС

Полското външно министерство счита, че Русия е отговорна за миграционната рецесия и по-специално за събитията на остров Лампедуза. Заместник-министърът на външните работи на Полша Аркадиуш Мулярчик направи това изказване в ефира на Полското радио.

„ Мигрантската рецесия на Лампедуза се вписва в действия с хибриден темперамент, чиято цел е да отслабят Европейски Съюз и да дестабилизират неговите страни. Без подозрение тук има съветски интерес “, сподели той.

Според дипломата задачата на Русия в обстановката с миграционната рецесия е да отклони вниманието на Западна Европа от събитията в Украйна.

„ Интересът както на групата „ Вагнер “, по този начин и на Русия е да дестабилизират обстановката в страните от Западна Европа и да отклонят вниманието от воюващата сега Украйна, и те съумяват да го създадат, защото през днешния ден войната в Украйна отстъпва на назад във времето “, твърди Муларчик.

Полският заместник-министър на външните работи счита, че „ някой оказва помощ на тези хора (мигрантите – бел. ТАСС) да изминат стотици и даже хиляди километри от Нигерия и страните от Централна Африка до Средиземно море “, „ и Русия безспорно е заинтригувана от това “.

Миналата седмица на остров Лампедуза кацнаха рекорден брой мигранти – към 11 000. Общо от началото на годината в Италия са пристигнали над 120 000 мигранти. През същия интервал на 2022 година в Италия са пристигнали 64 529 мигранти, а през 2021 година – 41 188.

Инфо: kriticno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР